masalah speech delay

Assalamualaikum. Tak tahu macam mana nak mula menulis sebenarnya. Tapi saya akan cuba juga coretkan untuk kenangan sendiri dan untuk panduan ibu-ibu dan ayah-ayah di luar sana. Macam yang saya tulis dalam entri sebelum ini (Bawa Ammar Jumpa Pakar ENT), Ammar tiada masalah dari segi pendengaran. Dan kami diberikan tarikh untuk berjumpa dengan speech therapist […]

{ 8 comments }

Bawa Izz Ammar Jumpa Pakar ENT

February 10, 2014

Assalamualaikum. Hati mana yang tak risau bila anak yang dah berumur dua tahun lapan bulan tapi masih belum bercakap seperti anak-anak lain yang seusia denganya. Sebab itu kami ambil keputusan untu bawa Izz Ammar untuk buat pemeriksaan di hospital. Walaupun ramai yang mengatakan Ammar ok, nanti dia pandailah cakap, tapi hati ni tetap rasa risau. […]

{ 7 comments }

kek harijadi setahun

Assalamualaikum. Sudah besar anak dara kami ni rupanya, dah setahun dah dia. Tapi sebenarnya Aneesa dah masuk ke umur setahun pada 14 Januari lepas. Tapi saya tak sempat nak masukkan ceritanya dalam blog ini. Kebetulan pula tarikh tu adalah tarikh cuti sempena Maulidur Rasul. Dan sehari sebelumnya, kami bertolak ke rumah Along di Skudai, bersama-sama […]

{ 4 comments }

storytelling di GBOB

Assalamualaikum. Sabtu minggu lepas kami bawa Ammar untuk sertai kelas playgroup di Genius Baby on Board (GBOB) Shah Alam. Ini sebenarnya kali kedua Ammar sertai playgroup ini. Kami cuma sertai kelas trial je. Masa kelas pertama hari tu bayarannya RM50, tapi untuk yang kelas kedua ini cuma RM40 sebab ada promosi cuti sekolah. Masa kelas […]

{ 10 comments }

Aneesa Dah Pandai Berjalan

December 19, 2013

Assalamualaikum. Alhamdulillah, sehari lepas saya publish entri yang ini (Aneesa 11 Bulan), dia pun dah boleh berjalan. Suka sangat2 tengok. Tapi ada rasa terkilan juga sebab Cik Abang tak daapt nak tengok langkah pertama Aneesa. Buat masa sekarang Cik Abang ada di Parit Raja bekerja, saya pula tinggal di Klang. InsyaAllah tak lama lagi saya […]

{ 9 comments }

Assalamualaikum. Alhamdulillah, Aneesa dah sebelas bulan dah. Tinggal lagi sebulan je untuk Aneesa menginjak ke umur satu tahun. Kadang-kadang rasa bersalah juga, sebab jarang sangat update cerita Aneesa di blog. Masa Ammar dulu, tiap-tiap bulan akan bercerita pasal dia je. Sekarangni saya dah agak malas untuk update blog. Ini pun saja paksa diri sendiri untuk […]

{ 10 comments }

Assalamualaikum. Salam buat semua. Sebenarnya, sudah sebulan lebih kami sampai di bumi Malaysia ini. Niat di hati memang nak update blog ini, tapi asyik tak kesampaian je. Macam-macam hal, dan macam-macam alasan sebenarnya. Tapi yang sebetul-betulnya adalah, MALAS! Hihihi. Nak menaip ni pun terasa kelu je, macam dah tak tahu nak membebel apa. Jadi entri […]

{ 15 comments }