Home » Catatan di Perantauan » Memori di Perancis » Empat Terbunuh Kena Tembakan di Toulouse | Dan Kami Sekarang Tinggal di Toulouse!

Empat Terbunuh Kena Tembakan di Toulouse | Dan Kami Sekarang Tinggal di Toulouse!

posted in: Memori di Perancis | 19

Assalamualaikum.

Pagi tadi masa online, memang ada ternampak tajuk berita “France shooting: Toulouse Jewish school attack kills four“. Tapi dah memang jadi tabiat saya, hanya baca tajuk berita je. Berita dalam2 tu malas nak baca. Tapi adalah cakap kat Cik Abang ada orang mati kena tembak.

Sekali tadi bila Cik Abang dah pergi kelas, dia bagitahu saya yang pembunuhan tu berlaku di Ensica. Dekat2 area Toulouse ni hah. Adoila, gigil2 kepala lutut ni bila tahu. Huhu. Harapnya semua selamat, dan tak ada lagilah kes tembak-menembak ni. Risau!

Bacaan lanjut: DI SINI

19 Responses

  1. akhiyy
    | Reply

    semoga ALLAH lindung keluarga kak bardboo..
    akhiyy recently posted..Projek 100 Blogger Oleh Bro FramestoneMy Profile

  2. kimmie
    | Reply

    semoga semuanya selamat, sentiasa berhati – hati ye.
    kimmie recently posted..Informasi: 20 top brand tahun 2011.My Profile

  3. kulanz
    | Reply

    risau jugakan duduk tempat orang..
    semoga bardboo sekeluarga selamat
    kulanz recently posted..Permohonan Maktab Perguruan KPLSPM 2012My Profile

  4. paihujey
    | Reply

    bahaya tul..kena hati2 la kalau keluar..macam kena pakai vest bulletproff pulak kalau keluar rumah..
    paihujey recently posted..EkonomiMy Profile

  5. [...] dah sepuluh bulan dah. Cepat betul masa berlalu. Dan tiba2 je saya teringat balik pengalaman bersalin yang tak mungkin akan dilupakan ni. Bila baca balik entri tu, saya akan rasa menyesal sangat2 [...]

  6. LangkawiHomestay
    | Reply

    hati2 dan moga2 selamat sekeluarga..
    LangkawiHomestay recently posted..Padang MatsiratMy Profile

  7. anif
    | Reply

    Tu la.. Seram juga membacanya. Harap semua rakyat Malaysia yang berada di sana berada dalam keadaan selamat. Amin.
    anif recently posted..Johor Premium Outlets – End of Season Sale March 2012My Profile

  8. Aya
    | Reply

    Menakutkan… huhu.. harap-harap Bardboo dan keluarga sentiasa selamat disana. Amin
    Aya recently posted..Ganjaran Wang Tunai RM5000 dari BloggerWanita.comMy Profile

  9. akubiomed
    | Reply

    Harap Bardboo, suami dan anak serta penuntut Malaysia disana berada didalam lindungan Allah SWT.
    akubiomed recently posted..Membidik di Pesta Belon Udara Panas Putrajaya 2012My Profile

  10. azmanisma
    | Reply

    Berdoa byk2 yer agarlah terlepas dari segala perkara yg tak baik :)
    azmanisma recently posted..Lelaki Kacak : Fenomena Lelaki KacakMy Profile

  11. muazfaris
    | Reply

    moga selamat ye akak.. bwk kan berdoa.

    btw, tukar la url gambar kat top komen tu sbb url dia dah missing
    muazfaris recently posted..Tip naikkan PageRank Blog PR2My Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge