Empat Terbunuh Kena Tembakan di Toulouse | Dan Kami Sekarang Tinggal di Toulouse!

March 19, 2012

Assalamualaikum.

Pagi tadi masa online, memang ada ternampak tajuk berita “France shooting: Toulouse Jewish school attack kills four“. Tapi dah memang jadi tabiat saya, hanya baca tajuk berita je. Berita dalam2 tu malas nak baca. Tapi adalah cakap kat Cik Abang ada orang mati kena tembak.

Sekali tadi bila Cik Abang dah pergi kelas, dia bagitahu saya yang pembunuhan tu berlaku di Ensica. Dekat2 area Toulouse ni hah. Adoila, gigil2 kepala lutut ni bila tahu. Huhu. Harapnya semua selamat, dan tak ada lagilah kes tembak-menembak ni. Risau!

Bacaan lanjut: DI SINI

– telah menulis sebanyak 818 entri untuk Blog Bardboo.

Penulis merupakan seorang wanita yang sudah berumahtangga dan mempunyai sepasang cahayamata. Buat masa sekarang, penulis dan keluarganya menetap di Toulouse, Perancis. Blog Bardboo ini digunakan sebagai tempat untuk penulis mencatatkan kisah hidupnya di perantauan. Penulisan di blog ini merupakan inisiatif penulis sendiri, dan sebagai perkongsian dengan semua.

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 18 comments… read them below or add one }

1 akhiyy April 12, 2012 at 6:58 pm

semoga ALLAH lindung keluarga kak bardboo..
akhiyy recently posted..Projek 100 Blogger Oleh Bro FramestoneMy Profile

Reply

2 kimmie March 20, 2012 at 9:13 am

semoga semuanya selamat, sentiasa berhati – hati ye.
kimmie recently posted..Informasi: 20 top brand tahun 2011.My Profile

Reply

3 Bardboo March 21, 2012 at 6:47 am

insyaAllah…harapnya macam tu la..
Bardboo recently posted..[VIDEO] Ammar buat muka comelMy Profile

Reply

4 kulanz March 20, 2012 at 1:35 am

risau jugakan duduk tempat orang..
semoga bardboo sekeluarga selamat
kulanz recently posted..Permohonan Maktab Perguruan KPLSPM 2012My Profile

Reply

5 Bardboo March 20, 2012 at 8:55 am

bila ada kes macam ni lagilah bertambah risau..
Bardboo recently posted..Homebirth dan Waterbirth. Apa Pandangan Anda?My Profile

Reply

6 paihujey March 20, 2012 at 12:26 am

bahaya tul..kena hati2 la kalau keluar..macam kena pakai vest bulletproff pulak kalau keluar rumah..
paihujey recently posted..EkonomiMy Profile

Reply

7 Bardboo March 20, 2012 at 9:05 am

memang kena hati2 la lepasni..
Bardboo recently posted..Homebirth dan Waterbirth. Apa Pandangan Anda?My Profile

Reply

8 LangkawiHomestay March 20, 2012 at 12:12 am

hati2 dan moga2 selamat sekeluarga..
LangkawiHomestay recently posted..Padang MatsiratMy Profile

Reply

9 anif March 19, 2012 at 11:17 pm

Tu la.. Seram juga membacanya. Harap semua rakyat Malaysia yang berada di sana berada dalam keadaan selamat. Amin.
anif recently posted..Johor Premium Outlets – End of Season Sale March 2012My Profile

Reply

10 Bardboo March 20, 2012 at 9:05 am

insyaAllah..amin..
Bardboo recently posted..Homebirth dan Waterbirth. Apa Pandangan Anda?My Profile

Reply

11 Aya March 19, 2012 at 10:54 pm

Menakutkan… huhu.. harap-harap Bardboo dan keluarga sentiasa selamat disana. Amin
Aya recently posted..Ganjaran Wang Tunai RM5000 dari BloggerWanita.comMy Profile

Reply

12 Bardboo March 20, 2012 at 9:06 am

insyaAllah..semoga semuanya selamat..amin..
Bardboo recently posted..Homebirth dan Waterbirth. Apa Pandangan Anda?My Profile

Reply

13 akubiomed March 19, 2012 at 10:30 pm

Harap Bardboo, suami dan anak serta penuntut Malaysia disana berada didalam lindungan Allah SWT.
akubiomed recently posted..Membidik di Pesta Belon Udara Panas Putrajaya 2012My Profile

Reply

14 Bardboo March 20, 2012 at 9:06 am

insyaAllah…
Bardboo recently posted..Homebirth dan Waterbirth. Apa Pandangan Anda?My Profile

Reply

15 azmanisma March 19, 2012 at 10:26 pm

Berdoa byk2 yer agarlah terlepas dari segala perkara yg tak baik :)
azmanisma recently posted..Lelaki Kacak : Fenomena Lelaki KacakMy Profile

Reply

16 Bardboo March 21, 2012 at 6:49 am

insyaAllah…amin..
Bardboo recently posted..[VIDEO] Ammar buat muka comelMy Profile

Reply

17 muazfaris March 19, 2012 at 9:20 pm

moga selamat ye akak.. bwk kan berdoa.

btw, tukar la url gambar kat top komen tu sbb url dia dah missing
muazfaris recently posted..Tip naikkan PageRank Blog PR2My Profile

Reply

18 Bardboo March 21, 2012 at 6:49 am

hehe…ok thanks sebab inform…tukar dah..
Bardboo recently posted..[VIDEO] Ammar buat muka comelMy Profile

Reply

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: