Memori di Perancis

Assalamualaikum. Irdhina Aneesa dah 50 hari. Tapi rasanya tak banyak gambar dia yang saya letakkan di sini. Jadi hari ini jom kita tengok gambar2 Aneesa ya. Kalau berminat nak tengok gambar2 terkini adik beradik I.A ni, jom follow Instagram Bardboo. – Posted using BlogPress from my iPhone5 Location:Avenue du Colonel Roche,Toulouse,France

{ 29 comments }

Assalamualaikum. Dah baca entri pengalaman bersalin bersalin di negara orang [Part 01]? Kalau dah baca, jom sambung baca apa yang terjadi seterusnya ya. Bila dah sampai je di bahagian kecemasan, kami pun pergi ke kaunter dan cakap nak bersalin dah. Nurse tanya nak jalan kaki ke atau nak naik kerusi roda? Mestilah saya nak naik […]

{ 38 comments }

Assalamualaikum. Alhamdulillah, akhirnya saya dah selamat melahirkan Baby I.A pada 14 Januari 2013. Nampak gayanya tak berpeluang la nak melahirkan Baby I.A pada tarikh bersalin yang diidam-idamkan. Tapi takpe, asalkan semuanya selamat. Lebih kurang seminggu sebelum tarikh bersalin tu, saya memang ligat betul berjalan. Tiap-tiap hari pun keluar pergi berjalan. Nak-nak lagi plak winter sales […]

{ 27 comments }

Kini Kami Berempat

February 18, 2013

Assalamualaikum. Lamanya blog ni dah ditinggalkan. Almaklumlah, tuan rumah sedang berpantang. Ini pun saya curi2 peluang untuk update blog kejap sementara putera dan puteri hati tu tengah beradu. Saya menaip guna handphone je ni. Jadi kalau ada typo, sila abaikan je ye. Alhamdulillah sekarangni saya dah 36 hari berpantang. Selama berpantang ni, Bonda yang jaga […]

{ 33 comments }

Assalamualaikum. Buat blogger yang dah add saya sebagai friend di Facebook, mesti dah tahu yang mak saya (saya panggil Bonda) sekarang ni tinggal dengan kami di Toulouse. Bonda dah sampai sebulan yang lepas, dan InsyaAllah akan duduk sini sampai bulan Februari nanti. Bonda datang sini sebab nak tolong menguruskan saya masa dalam pantang nanti. Mula-mula […]

{ 21 comments }

Jalan-Jalan di Cahors

November 16, 2012

Assalamualaikum. Salam Jumaat buat semua. Dah dua minggu blog ini cuma di update dengan entri Wordless Wednesday je, sebabnya tuan tanah tak ada idea nak update blog. Dengan erti kata lain, mood malas! Hehe. Seperti yang saya tulis dalam entri yang ini (Cuti Dah Habis), kami ada pergi jalan-jalan di Cahors. Cahors ni merupakan salah […]

{ 21 comments }

Assalamualaikum. Bila cuti dah habis, maka tibalah masa untuk update cerita mengenai apa yang dibuat sepanjang cuti seminggu yang lepas. Seperti yang saya cakap dalam entri sebelum ini, kami tak dapat nak berjalan sangat pun. Tempat pertama yang kami pergi ialah African Safari inilah. Dekat je tempatnya, lebih kurang dalam 30minit dari rumah. Harga tiketnya […]

{ 25 comments }