Catatan di Perantauan

Misi Mengganti Puasa

June 17, 2013

Assalamualaikum. Sedar tak sedar, tak lama lagi dah nak masuk bulan Ramadhan dah kan? Dah habis ganti puasa ke? Saya masih ada lagi lapan hari. Masa bulan Ramadhan sebelum ini, kalau nak diikutkan saya ada dua kelonggaran untuk tidak berpuasa, iaitu sedang mengandung dan juga masih lagi menysusukan Ammar. Tapi saya tak berpuasa bukan disebabkan […]

{ 11 comments }

Assalamualaikum. Selamat memulakan minggu baru. Jangan ada yang malas-malas pula buat kerja ye bila dah sedap bercuti lama. Hehe. Erm, Irdhina Aneesa dah empat bulan lebih dah sekarang ni. Jumaat lepas, kami bawa dia jumpa paediatric untk ujian pemeriksaan kesihatan bulanan. Alhamdulillah, semuanya Ok. Dan baby bambam ni beratnya dah 6.9kg sekarang. Membesar bagaikan juara! […]

{ 15 comments }

Assalamualaikum. Alhamdulillah, Izz Ammar dah genap dua tahun hari ni (19 Mei). Cepatnya masa berlalu. Memang cepat sangat-sangat. Masih terbayang lagi saat-saat masa melahirkan Ammar. Tapi sekarang, Ammar bukan bayi kecil lagi dah. Dah jadi Abanglong dah pun. Makin lama makin banyak gelagatnya. Dah susah nak tidur petang. Asyik fikir nak main je. Tak apalah, […]

{ 14 comments }

Assalamualaikum. Tiba-tiba rasa macam dah lama je tak bercerita mengenai hal anak-anak di blog ini. Jadi, hari ini saya nak membebel umpama seorang ibu sejati. Hehe. 30 April lepas (erk punya lama cerita diperam), Izz Ammar demam panas. Dah lama sangat dia tak demam. Kali terakhir Ammar demam panas tahun lepas, masa kami ada di […]

{ 15 comments }

Ambil Angin Petang

April 24, 2013

Assalamualaikum. Tak sangka pula semalam review yag saya hasilkan untuk Blog Bardboo ini dah disiarkan di Denaihati. Alhamdulillah, diterima juga penyertaan saya tu. Masa saya buat entri tu pun, dah dikira saat-saat akhir. Taip cepat-cepat sementara anak-anak tidur. Terima kasih ye Tuan Denaihati. Bila dibaca komen-komen dari entri tersebut, ramai yang cakap suka baca blog […]

{ 16 comments }

Pergi Paris Buat Pasport

April 15, 2013

eiffel tower

Assalamualaikum. Selamat memulakan minggu baru buat semua. Di Malaysia sekarangni mesti tengah hebat pungpangpungpang tentang pilhanraya, kan? Kami kat sini tak adalah terasa sangat pun. Nak-nak lagi saya ni, yang memang tak berapa minat nak ambil tahu pasal politik. Ok ni saya nak cerita pasal cerita yang dah agak basi, cerita beberapa minggu lepas. Kami […]

{ 11 comments }

Assalamualaikum. Irdhina Aneesa dah 50 hari. Tapi rasanya tak banyak gambar dia yang saya letakkan di sini. Jadi hari ini jom kita tengok gambar2 Aneesa ya. Kalau berminat nak tengok gambar2 terkini adik beradik I.A ni, jom follow Instagram Bardboo. – Posted using BlogPress from my iPhone5 Location:Avenue du Colonel Roche,Toulouse,France

{ 29 comments }