Catatan di Perantauan

Tidurlah Anakku….

May 31, 2012

1338459154-picsay.jpg

Assalamualaikum. Nampak nyenyak betul si Ammar ni tidur kan? Huhu. Jeles! Mama Ammar tengah dalam dilema ni…

{ 22 comments }

Assalamualaikum. Alhamdulillah, syukur pada-Nya. InsyaAllah bilangan ahli keluarga kecil kami ini akan bertambah. Izz Ammar nak jadi abanglong dah. Eh biar betul? Hehe. Ya, ini betul2 punya, bukan main2. Rezeki Allah bagi, kami terima dengan hati gembira. ^_^ Mula2 tu tak sangka gak yang saya dah ‘berisi’. Tapi bila dah beberapa hari lewat datang bulan, […]

{ 35 comments }

Assalamualaikum. Dari semalam tak boleh nak buka blog ni. Tak tahulah apa masalahnya. La ni bila dah boleh, haruslah update blog cepat2. Lagipun dua orang putera hati tengah sedap beradu. Huhu. Tengah hari tadi Cik Abang sibuk ajak pergi makan kat luar. Kecil tapak tangan, menara Eiffel saya tadahkan! Hehe. So terus je cepat2 siap […]

{ 16 comments }

Jom Petik Strawberry!

May 25, 2012

Assalamualaikum. Ammar suka sangat makan strawberry. Memang buah kegemaran dia la tu. Nendanya kat Malaysia dah risau nanti bila balik Malaysia, mana nak cari strawberry? Hah jangan risau, epal pun Ammar makan gak. Cuma jangan dihulurkan makanan2 ringan ye, nanti Mama Ammar marah! Haipp3x! Hehe.. =P Khamis lepas kitorang ikut beberapa buah family Melayu kat […]

{ 19 comments }

Assalamualaikum. Ini cerita lama dah basi. Sebab apa dah basi? Sebab kitorang dah pergi ke Millau Viaduct ni sebulan yang lepas, dan baru sekarang nak letakkan gambarnya di blog. Hehe. Sedikit penerangan mengenai Millau Viaduct ni. Jambatan ini berada di selatan Perancis dan dibina merentasi Sungai Tarn. Jambatan ini berketinggian 300m dan beratnya 3600o tan. […]

{ 25 comments }

Assalamualaikum. Kebetulan pula harijadi Ammar jatuh pada hari Sabtu, jadi kami pun buatlah jamuan makan2 sikit untuk sambut birthday budak bambam ni. Cuma dapat jemput beberapa keluarga je, sebab rumah kami kat sini kecil. Kalau nak jemput semua orang Malaysia yang ada kat Toulouse ni, kompem tak muat rumah. Hehe. Bahan2 untuk memasak memang dah […]

{ 30 comments }

Assalamualaikum. Salam Jumaat buat semua. Untuk entri kali ni saya nak share gambar2 yang kami ambil di sekitar Eiffel Tower masa malam terakhir kami di Paris. Kiranya ini kali ketiga la kami bergambar kat sini. Hehe. Sebenanrnya ada banyak lagi cerita yang belum dicoretkan di sini, tapi mood malas tu dah datang. So tengok gambar […]

{ 27 comments }