Home » Isu Semasa » Banjir di Kuala Lumpur | Best ke?

Banjir di Kuala Lumpur | Best ke?

posted in: Isu Semasa | 43

Assalamualaikum.

Tanggal 7 Mac 2012 menyaksikan bandaraya Kuala Lumpur banjir sekali lagi! Banjir disebabkan hujan lebat yang turun sejak petang tadi. Saya dapat gambar banjir di bawah ini melalui facebook Oh!Media.

Dulu masa saya kecil2, selalu sangat berangan2 yang kawasan rumah saya ni kena banjir. Boleh main air puas2. Masa kecil tu tak pernah la terfikir yang air banjir ni bercampur dengan air longkang, sampah, tahi kucing, tahi anjing, dan macam2 lagi la. Sekarang bila dah pandai fikir, tak mahu lagi dah main banjir! Hehe.

Korang boleh tengok gambar2 lain banjir kat [SINI]. Kat forum ni pun tengah sibuk bincang pasal banjir. Oh ye, korang layan forum tak? Tetiba saya rasa macam nak aktif forum plak. Forum apa yang best ek?

43 Responses

  1. Jebeng Otai
    | Reply

    bahaya banjir kilat ni..dtg x diundang..
    Jebeng Otai recently posted..Memilih Hosting Paling JimatMy Profile

  2. suri
    | Reply

    musin banjir datang lagi. di ipoh asal petang dan mlm hujan sahaja..

  3. kulanz
    | Reply

    dulu masa budak2 memang seronok sangat time banjir.. sekarang ni rasa teruk pula kalau banjir sebab banyak perkara tak boleh buat.. kalau kena rumah sendiri lagilah penat nak bersihkan
    kulanz recently posted..Santai Hujung MingguMy Profile

  4. sabree hussin
    | Reply

    bila tengok gambar-gambar banjir dekat sekitar KL ni rasa macam tak percaya pun ada… semoga keinsafan tu makin kuat
    sabree hussin recently posted..Bagaimana Menjadi Lebih Kaya Selepas Berhenti Kerja?My Profile

  5. kimmie
    | Reply

    saya pun pernah berangan yang sama, supaya air banjir tu smpi kat rumah saya..hahahaha
    kimmie recently posted..Santai: Pantun Orang KayaMy Profile

  6. puanbee
    | Reply

    Nasib tinggal jauh sikit dr Ku ..L t
    puanbee recently posted..Simple LaksaMy Profile

  7. eiela
    | Reply

    teruknya, kesian kat kenderaan, kat orang pun kesian jugak. jenuh nak membersihkan sesudah banjir
    eiela recently posted..Mengimbau Kenangan STPM 2005My Profile

  8. zool
    | Reply

    memang teruk kalau banjir kilat ni..
    kesian.

  9. segalabenda
    | Reply

    banjir ni yang risaunya macam-macam penyakit ada..sebab air kototr semua naik keatas
    segalabenda recently posted..Pernahkah anda terlibat dengan rasuah?My Profile

  10. muazfaris
    | Reply

    hehe, aura dia terasa sampai france ye.. power
    muazfaris recently posted..Tiada masa nak terangkan, Baca je la! (18 Gambar)My Profile

  11. paihujey
    | Reply

    tapi kalau banjir kat umah atok pergi je main air ramai2..dah jadi macam pesta kalau kat kelantan bila musim banjir ni
    paihujey recently posted..Mulakan Hari Dengan SenyumanMy Profile

  12. titan
    | Reply

    dah nama pun banjir, ada la yang tak suka..hehe
    titan recently posted..Kekacakan Ultrabook Toshiba Portege Z830My Profile

  13. BudakSerius
    | Reply

    Main banjir mmg best.haha
    BudakSerius recently posted..Gambar Wawa Zainal Pakai TudungMy Profile

  14. mimie
    | Reply

    mmg boleh banjir pun sebabnya dari ptg semalam smpi ke pagi ni ujan tak berhenti
    mimie recently posted..Hari ni Dalam Sejarah : Suka dan DukaMy Profile

  15. Azie
    | Reply

    Hujan kalau lebat berjam-jam, mesti ada kawasan yang banjir punya. ni suam-suam kuku lagi cuaca ni. mungkin akan hujan lagi…
    Azie recently posted..Ubat Batuk Wood’s Peppermint Lozenges CandyMy Profile

  16. akubiomed
    | Reply

    Rumah arwah nenek saya terletak di Kg. Baru kalau musim hujan lebat sedikit akan banjir. Rumah nenek saya pula rumah bawah.
    akubiomed recently posted..Dedikasi Hari Wanita Sedunia 2012My Profile

  17. madammondoq
    | Reply

    dalam jugak banjir tu kan? ish… ish..
    madammondoq recently posted..My Pinky Moments ContestMy Profile

  18. anif
    | Reply

    Banjir? Mana best… lebih-lebih lagi melibatkan kerosakkan harta benda.
    anif recently posted..Bukan iPad 3 atau iPad HD Tetapi Mereka Memanggilnya The New iPad!My Profile

  19. Hazmin Hamudin
    | Reply

    Nasib la selalu bila petang dah cabut balik umah… Kalau lewat balik mesti dah sangkut nak keluar dari KL ni…
    Hazmin Hamudin recently posted..Hanya Mampu Melihat Garret PopcornMy Profile

  20. azmanisma
    | Reply

    tadi kat starhill pun banjir air masuk dalam restaurant.
    azmanisma recently posted..Cara Claim Kereta Kena Tarik DBKLMy Profile

  21. faizul
    | Reply

    Kalau rumah sendiri yang kena banjir, memang menagis jugalah nak mencucinya bila dah surut air tu kan.

    KL masih belum bersedia sepenuhnya dengan masalah banjir ini rupanya.
    faizul recently posted..Umur kaum perempuan adalah rahsia negaraMy Profile

  22. rahman
    | Reply

    laa.. banjir ker.. nasib baik tadi cepat keluar dari kl
    rahman recently posted..gambar Mia Sara Nasuha di sekolahMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge