Banjir di Kuala Lumpur | Best ke?

March 7, 2012

Assalamualaikum.

Tanggal 7 Mac 2012 menyaksikan bandaraya Kuala Lumpur banjir sekali lagi! Banjir disebabkan hujan lebat yang turun sejak petang tadi. Saya dapat gambar banjir di bawah ini melalui facebook Oh!Media.

Dulu masa saya kecil2, selalu sangat berangan2 yang kawasan rumah saya ni kena banjir. Boleh main air puas2. Masa kecil tu tak pernah la terfikir yang air banjir ni bercampur dengan air longkang, sampah, tahi kucing, tahi anjing, dan macam2 lagi la. Sekarang bila dah pandai fikir, tak mahu lagi dah main banjir! Hehe.

Korang boleh tengok gambar2 lain banjir kat [SINI]. Kat forum ni pun tengah sibuk bincang pasal banjir. Oh ye, korang layan forum tak? Tetiba saya rasa macam nak aktif forum plak. Forum apa yang best ek?

– telah menulis sebanyak 818 entri untuk Blog Bardboo.

Penulis merupakan seorang wanita yang sudah berumahtangga dan mempunyai sepasang cahayamata. Buat masa sekarang, penulis dan keluarganya menetap di Toulouse, Perancis. Blog Bardboo ini digunakan sebagai tempat untuk penulis mencatatkan kisah hidupnya di perantauan. Penulisan di blog ini merupakan inisiatif penulis sendiri, dan sebagai perkongsian dengan semua.

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 43 comments… read them below or add one }

1 Jebeng Otai March 14, 2012 at 11:17 pm

bahaya banjir kilat ni..dtg x diundang..
Jebeng Otai recently posted..Memilih Hosting Paling JimatMy Profile

Reply

2 budakserius March 15, 2012 at 6:39 pm

Mmg pun abg jebeng.hehe
budakserius recently posted..Gambar Zaman Remaja Pemimpin DuniaMy Profile

Reply

3 suri March 12, 2012 at 12:38 pm

musin banjir datang lagi. di ipoh asal petang dan mlm hujan sahaja..

Reply

4 Bardboo March 12, 2012 at 10:12 pm

tapi hujan2 macam ni sedap tidur kan..
Bardboo recently posted..Anugerah Untuk KamiMy Profile

Reply

5 kulanz March 12, 2012 at 10:35 am

dulu masa budak2 memang seronok sangat time banjir.. sekarang ni rasa teruk pula kalau banjir sebab banyak perkara tak boleh buat.. kalau kena rumah sendiri lagilah penat nak bersihkan
kulanz recently posted..Santai Hujung MingguMy Profile

Reply

6 Bardboo March 12, 2012 at 10:12 pm

hihi..betul tu..penat nak membersihkan..nak2 lagi kaalu ada yang rosak..
Bardboo recently posted..Anugerah Untuk KamiMy Profile

Reply

7 sabree hussin March 10, 2012 at 2:09 pm

bila tengok gambar-gambar banjir dekat sekitar KL ni rasa macam tak percaya pun ada… semoga keinsafan tu makin kuat
sabree hussin recently posted..Bagaimana Menjadi Lebih Kaya Selepas Berhenti Kerja?My Profile

Reply

8 Bardboo March 12, 2012 at 10:13 pm

nak tak nak, kena percaya gak.. =)
Bardboo recently posted..Anugerah Untuk KamiMy Profile

Reply

9 kimmie March 9, 2012 at 6:03 pm

saya pun pernah berangan yang sama, supaya air banjir tu smpi kat rumah saya..hahahaha
kimmie recently posted..Santai: Pantun Orang KayaMy Profile

Reply

10 Bardboo March 12, 2012 at 10:14 pm

rasanya ramai kot yang ada fikir benda macam ni masa kecil2 dulu..
Bardboo recently posted..Anugerah Untuk KamiMy Profile

Reply

11 puanbee March 9, 2012 at 11:55 am

Nasib tinggal jauh sikit dr Ku ..L t
puanbee recently posted..Simple LaksaMy Profile

Reply

12 Bardboo March 12, 2012 at 10:15 pm

kalau tak merasa banjir la gak kan kak..huhu..
Bardboo recently posted..Anugerah Untuk KamiMy Profile

Reply

13 eiela March 9, 2012 at 12:24 am

teruknya, kesian kat kenderaan, kat orang pun kesian jugak. jenuh nak membersihkan sesudah banjir
eiela recently posted..Mengimbau Kenangan STPM 2005My Profile

Reply

14 Bardboo March 9, 2012 at 5:53 am

memang penat bersihkan..entah2 ada yg rosak tu..
Bardboo recently posted..Anugerah Untuk KamiMy Profile

Reply

15 zool March 8, 2012 at 11:29 pm

memang teruk kalau banjir kilat ni..
kesian.

Reply

16 Bardboo March 9, 2012 at 6:12 am

tu la…redha jela kan..
Bardboo recently posted..Anugerah Untuk KamiMy Profile

Reply

17 segalabenda March 8, 2012 at 11:16 pm

banjir ni yang risaunya macam-macam penyakit ada..sebab air kototr semua naik keatas
segalabenda recently posted..Pernahkah anda terlibat dengan rasuah?My Profile

Reply

18 Bardboo March 9, 2012 at 6:17 am

yang teruknya budak2 la kan..
Bardboo recently posted..Anugerah Untuk KamiMy Profile

Reply

19 muazfaris March 8, 2012 at 10:12 pm

hehe, aura dia terasa sampai france ye.. power
muazfaris recently posted..Tiada masa nak terangkan, Baca je la! (18 Gambar)My Profile

Reply

20 Bardboo March 9, 2012 at 6:22 am

haha…aura banjir tu..
Bardboo recently posted..Anugerah Untuk KamiMy Profile

Reply

21 paihujey March 8, 2012 at 9:51 pm

tapi kalau banjir kat umah atok pergi je main air ramai2..dah jadi macam pesta kalau kat kelantan bila musim banjir ni
paihujey recently posted..Mulakan Hari Dengan SenyumanMy Profile

Reply

22 Bardboo March 9, 2012 at 6:23 am

hihi..syok ek main air ramai2..
Bardboo recently posted..Anugerah Untuk KamiMy Profile

Reply

23 titan March 8, 2012 at 7:32 pm

dah nama pun banjir, ada la yang tak suka..hehe
titan recently posted..Kekacakan Ultrabook Toshiba Portege Z830My Profile

Reply

24 Bardboo March 9, 2012 at 6:24 am

dan ada yang suka..
Bardboo recently posted..Anugerah Untuk KamiMy Profile

Reply

25 BudakSerius March 8, 2012 at 6:18 pm

Main banjir mmg best.haha
BudakSerius recently posted..Gambar Wawa Zainal Pakai TudungMy Profile

Reply

26 Bardboo March 12, 2012 at 10:15 pm

tapi kena hati2 gak..
Bardboo recently posted..Anugerah Untuk KamiMy Profile

Reply

27 mimie March 8, 2012 at 5:03 pm

mmg boleh banjir pun sebabnya dari ptg semalam smpi ke pagi ni ujan tak berhenti
mimie recently posted..Hari ni Dalam Sejarah : Suka dan DukaMy Profile

Reply

28 Bardboo March 9, 2012 at 6:25 am

la ni dah ok ke?
Bardboo recently posted..Anugerah Untuk KamiMy Profile

Reply

29 Azie March 8, 2012 at 1:53 pm

Hujan kalau lebat berjam-jam, mesti ada kawasan yang banjir punya. ni suam-suam kuku lagi cuaca ni. mungkin akan hujan lagi…
Azie recently posted..Ubat Batuk Wood’s Peppermint Lozenges CandyMy Profile

Reply

30 akubiomed March 8, 2012 at 1:38 pm

Rumah arwah nenek saya terletak di Kg. Baru kalau musim hujan lebat sedikit akan banjir. Rumah nenek saya pula rumah bawah.
akubiomed recently posted..Dedikasi Hari Wanita Sedunia 2012My Profile

Reply

31 Bardboo March 9, 2012 at 6:28 am

terukla camtu kan..mesti risau je bila hujan lebat..
Bardboo recently posted..Anugerah Untuk KamiMy Profile

Reply

32 madammondoq March 8, 2012 at 9:53 am

dalam jugak banjir tu kan? ish… ish..
madammondoq recently posted..My Pinky Moments ContestMy Profile

Reply

33 Bardboo March 9, 2012 at 6:28 am

dalam la agaknya..hihi..
Bardboo recently posted..Anugerah Untuk KamiMy Profile

Reply

34 anif March 8, 2012 at 9:21 am

Banjir? Mana best… lebih-lebih lagi melibatkan kerosakkan harta benda.
anif recently posted..Bukan iPad 3 atau iPad HD Tetapi Mereka Memanggilnya The New iPad!My Profile

Reply

35 Bardboo March 9, 2012 at 6:30 am

bagi kanak2 best..boleh main air..hihi..
Bardboo recently posted..Anugerah Untuk KamiMy Profile

Reply

36 Hazmin Hamudin March 8, 2012 at 7:19 am

Nasib la selalu bila petang dah cabut balik umah… Kalau lewat balik mesti dah sangkut nak keluar dari KL ni…
Hazmin Hamudin recently posted..Hanya Mampu Melihat Garret PopcornMy Profile

Reply

37 Bardboo March 9, 2012 at 6:33 am

kalau lambat sikit keluar, memang terperangkap terus la..
Bardboo recently posted..Anugerah Untuk KamiMy Profile

Reply

38 azmanisma March 8, 2012 at 3:21 am

tadi kat starhill pun banjir air masuk dalam restaurant.
azmanisma recently posted..Cara Claim Kereta Kena Tarik DBKLMy Profile

Reply

39 Bardboo March 9, 2012 at 6:35 am

dalam tak?
Bardboo recently posted..Anugerah Untuk KamiMy Profile

Reply

40 faizul March 8, 2012 at 12:52 am

Kalau rumah sendiri yang kena banjir, memang menagis jugalah nak mencucinya bila dah surut air tu kan.

KL masih belum bersedia sepenuhnya dengan masalah banjir ini rupanya.
faizul recently posted..Umur kaum perempuan adalah rahsia negaraMy Profile

Reply

41 Bardboo March 9, 2012 at 6:37 am

kalau ada perabot yang nak kena ganti lagilah menangis..huhu..
Bardboo recently posted..Anugerah Untuk KamiMy Profile

Reply

42 rahman March 8, 2012 at 12:50 am

laa.. banjir ker.. nasib baik tadi cepat keluar dari kl
rahman recently posted..gambar Mia Sara Nasuha di sekolahMy Profile

Reply

43 Bardboo March 9, 2012 at 6:38 am

hihi..memang bernasib baik la tu kn..
Bardboo recently posted..Anugerah Untuk KamiMy Profile

Reply

Previous post:

Next post: