Bila Ammar Demam

March 14, 2012

Assalamualaikum.

Dah lama rasanya tak update entri di blog ini. Sebabnya Ammar demam sejak petang Khamis lepas. Dan hari Ahad pagi baru dia sihat. Tapi lepas dah baik dari demam, muncul plak bintik2 merah kat badan dan muka dia. Kesian Ammar. Huhu.

Sejak demam tu, memang Ammar asyik meragam la. Asyik nak melekat dengan Mama nya aja. Malam pun asyik terjaga dan menangis. Nak kata nak tumbuh gigi, sampai sekarang masih belum nampak apa pun lagi. Mungkin demam nak pandai berjalan, kot? Hah jangan plak kata Ammar demam sebab nak adik ye. Hehe. =P

Bila Ammar dah demam ni, saya kurangkan sikit aktiviti berblogging. Kalau ada online pun, saya tak tahu apa yang saya buat. Klik itu, klik ini, tanpa ada arah tujuan. Inipun baru datang balik semangat berblogging. Huhu.

– telah menulis sebanyak 818 entri untuk Blog Bardboo.

Penulis merupakan seorang wanita yang sudah berumahtangga dan mempunyai sepasang cahayamata. Buat masa sekarang, penulis dan keluarganya menetap di Toulouse, Perancis. Blog Bardboo ini digunakan sebagai tempat untuk penulis mencatatkan kisah hidupnya di perantauan. Penulisan di blog ini merupakan inisiatif penulis sendiri, dan sebagai perkongsian dengan semua.

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 43 comments… read them below or add one }

1 Jobless Girl March 15, 2012 at 8:14 am

Salam, Semoga ammar kecil sembur secepat mungkin ya.
Jobless Girl recently posted..Unifi Work At HomeMy Profile

Reply

2 zie fauzi March 14, 2012 at 10:36 pm

demam nak boleh tu bard…. siap sedia la mamanya lepas ni… makin aktif la si ammar nanti… :)
zie fauzi recently posted..Double Giveaway By Ceritaindahkami.comMy Profile

Reply

3 Zarul Umbrella March 14, 2012 at 7:20 pm

demam nak membesar la tu..pastikan suhu badan nyer tak meningkat dgn mendadak dah
Zarul Umbrella recently posted..Contest Teka Angka ShakiddoMy Profile

Reply

4 Bardboo March 14, 2012 at 8:18 pm

haah..tu yg thermometer memang ada dekat je selalu..
Bardboo recently posted..Bila Ammar DemamMy Profile

Reply

5 segalabenda March 14, 2012 at 6:53 pm

mungkin memang nak tumbuh gigi kot..tapi masih belum nampak lagi
segalabenda recently posted..Jiran Bandar dengan Jiran KampungMy Profile

Reply

6 Bardboo March 14, 2012 at 8:31 pm

mungkin gak..tak sabar dah ni..
Bardboo recently posted..Bila Ammar DemamMy Profile

Reply

7 budakserius March 14, 2012 at 4:33 pm

Ciannyer dier.

Reply

8 Bardboo March 14, 2012 at 7:41 pm

huhu..thanks..
Bardboo recently posted..Bila Ammar DemamMy Profile

Reply

9 nurmisnan March 14, 2012 at 1:02 pm

Beri minum air zam zam sis.. fatihah + selawat syifa dan sapukan pd embun2
+ muka dan beri minum..

Get well soon Ammar
nurmisnan recently posted..Wordless Wednesday #36My Profile

Reply

10 Bardboo March 14, 2012 at 8:32 pm

saya tak ada stok air zam zam kat sini..
Bardboo recently posted..Bila Ammar DemamMy Profile

Reply

11 akubiomed March 14, 2012 at 12:17 pm

Harap-harap lekas baik demam. Dalam demam tang pipi tetap tembam. :-)
akubiomed recently posted..Wordless Wednesday – #Aksi panas dedah tubuhMy Profile

Reply

12 Bardboo March 14, 2012 at 7:44 pm

hehe…pipi tetap maintain..aset ammar tu…
Bardboo recently posted..Bila Ammar DemamMy Profile

Reply

13 suri March 14, 2012 at 11:55 am

jangan2 nak tumbuh gigi tak hurm…

pstt moga mamanya sihat utk menjaga anaknya yg comei

Reply

14 budakserius March 14, 2012 at 4:34 pm

Emm betul gak tu kak suri.
budakserius recently posted..50 Wanita Dan Kanak-Kanak Mati Di SembelihMy Profile

Reply

15 Bardboo March 14, 2012 at 7:49 pm

mungkin gak nak tumbuh gigi…takpe kita tunggu je dulu gigi ammar tu..hehe..
Bardboo recently posted..Bila Ammar DemamMy Profile

Reply

16 hafizmd March 14, 2012 at 11:54 am

As salam Bard,

Camne ngn Ammar hari ni? Harapnye dah sihat. Tembam betul,cubit sikit boleh…hehe

gitulah, bila anak2 demam, tak keruan jadinya….kadang2 sampai lupa nak makan…

Moga anak2 sihat dan ceria sokmo deh =)
hafizmd recently posted..Kes Nurul Nadirah:Manusia itu memang bangsat!My Profile

Reply

17 Bardboo March 14, 2012 at 7:51 pm

alhamdulillah ammar dah sihat..memang selagi dia tak sihat saya dan hubby pun tak senang hati…risau kan dia..
Bardboo recently posted..Bila Ammar DemamMy Profile

Reply

18 suri March 14, 2012 at 11:49 am

demam..kt sana sejuk sgt ker huhu…harap anak segera sembuh,amin. nnt blh mama berblogging

Reply

19 Bardboo March 14, 2012 at 7:55 pm

sini dah masuk musim bunga…so tak sejuk dah…mungkin juga sebab perubahan musim kot ammar demam ni..
Bardboo recently posted..Bila Ammar DemamMy Profile

Reply

20 anif March 14, 2012 at 11:36 am

Anak kalau demam (sakit) memang merungsingkan ibu bapa…
anif recently posted..Version 2.0 – Wordless Wednesday #30My Profile

Reply

21 Bardboo March 14, 2012 at 7:56 pm

memang pun..selagi tak elok, selagi tu la risau..
Bardboo recently posted..Bila Ammar DemamMy Profile

Reply

22 Lizz March 14, 2012 at 10:27 am

pipi dia tembamnyer!!!! geram betul tengok. hihihihi!!! budak2 kalau demam memang sakitlah mak ayah -.-
Lizz recently posted..Iklan Bersepah, Pembaca RimasMy Profile

Reply

23 Bardboo March 14, 2012 at 7:58 pm

ohh pipi ammar memang macam tu..hehe…
Bardboo recently posted..Bila Ammar DemamMy Profile

Reply

24 zie fauzi March 14, 2012 at 10:41 pm

pipi dia tu aset berharga tu…. buat org geram…
zie fauzi recently posted..Double Giveaway By Ceritaindahkami.comMy Profile

Reply

25 kimmie March 14, 2012 at 9:43 am

kanak – kanak kalau demam memang nak berkepit je dengan mak nya kan. Saya dah besar ni pun, kalau demam ke mesti rindu nak balik kampung, nak mak jaga…heheee
kimmie recently posted..Wordless Wednesday 20 – Cukup tak niMy Profile

Reply

26 Bardboo March 14, 2012 at 8:01 pm

hehe..manjanya dia.. =)
Bardboo recently posted..Bila Ammar DemamMy Profile

Reply

27 kimmie March 14, 2012 at 8:08 pm

sampai mak yang tak larat nak layan…dah besar panjang kan…heheheh
kimmie recently posted..My Pinky MomentsMy Profile

Reply

28 Bardboo March 14, 2012 at 8:34 pm

haha..tapi tak salah kot kalau nak manja2…
Bardboo recently posted..Bila Ammar DemamMy Profile

Reply

29 kimmie March 14, 2012 at 8:54 pm

sekali sekala kan apa salahnya heheheeh
kimmie recently posted..MegaGiveAway by Penmerah.comMy Profile

Reply

30 Azman March 14, 2012 at 9:21 am

Anak bila demam mata dia tak bersinar seperti selalu perasan tak?.Semoga anak cepat sembuh :)
Azman recently posted..Wordless Wednesday#Kasih AyahMy Profile

Reply

31 Bardboo March 14, 2012 at 8:02 pm

haah..sayu je mata dia…kita plak yang jadi sedih bila tengok..
Bardboo recently posted..Bila Ammar DemamMy Profile

Reply

32 zie fauzi March 14, 2012 at 10:39 pm

betul…bila tengok muka anak time sihat sayu je rasa hati… :(
zie fauzi recently posted..Double Giveaway By Ceritaindahkami.comMy Profile

Reply

33 zie fauzi March 14, 2012 at 10:40 pm

typo…time tak sihat….
zie fauzi recently posted..Double Giveaway By Ceritaindahkami.comMy Profile

Reply

34 muazfaris March 14, 2012 at 9:11 am

moga dia cepat sembuh, syafakallah
muazfaris recently posted..Gambar Lokasi Kejadian Mayat Nurul Nadhirah Rentung (2 Gambar)My Profile

Reply

35 Bardboo March 14, 2012 at 8:03 pm

alhamdulillah, ammar dah sihat dah..
Bardboo recently posted..Bila Ammar DemamMy Profile

Reply

36 kimmie March 14, 2012 at 9:00 am

ala…kesian Ammar demam. Semoga cepat sembuh ye Ammar.
kimmie recently posted..Wordless Wednesday 20 – Cukup tak niMy Profile

Reply

37 Bardboo March 14, 2012 at 8:04 pm

ammar dah sihat dah.. =)
Bardboo recently posted..Bila Ammar DemamMy Profile

Reply

38 kimmie March 14, 2012 at 8:21 pm

alhamdulillah..:)
kimmie recently posted..My Pinky MomentsMy Profile

Reply

39 fatin amalina husna March 14, 2012 at 7:45 am

ammar mintak adik!!! haha..
fatin amalina husna recently posted..Segmen | Lets Be FriendMy Profile

Reply

40 Bardboo March 14, 2012 at 8:05 pm

alamak…larik!!!! haha…
Bardboo recently posted..Bila Ammar DemamMy Profile

Reply

41 zie fauzi March 14, 2012 at 10:37 pm

hehehe…nak larikk pi mana.. bg je la adik kat ammar…… :)
zie fauzi recently posted..Double Giveaway By Ceritaindahkami.comMy Profile

Reply

42 titan March 14, 2012 at 12:45 am

ala..siannya ammar demam..
titan recently posted..Pertarungan epik dua lelaki kacak.My Profile

Reply

43 Bardboo March 14, 2012 at 5:27 am

huhu..tu la..tapi ni dah elok dah..

Reply

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: