Antara Perkataan2 Awal Izz Ammar

February 19, 2012

Assalamualaikum.

Antara perkara yang dinanti-nantikan bila dah jadi mak ni, adalah nak dengar anak sendiri bercakap. Sejak Ammar enam bulan hari tu, dia dah ada sebut ‘Ma, ma’ sambil angkat2 tangan kat saya minta untuk diangkat.

Dan beberapa hari lepas pula, Ammar dah pandai sebut “Allah“. Memang jelas sebutannya itu, dan dia ulang banyak2 kali. Tapi bila saya nak ambil video, dia terus diam dan buat pose plak sebab ingatkan saya nak ambil gambar dia. Hehe. So tak adalah bukti yang dapat diletakkan di blog ini.

Tapi bila dengar Ammar sebut ‘Ma’ dan ‘Allah’, alahai cair terus rasa hati ini. Oh yer, saya baru je update blog khas untuk Ammar. Jemput baca di sini ye: Blog Our Sweet Child

Dan ini satu gambar comel dari Ammar untuk semua pembaca2 Blog Bardboo. Tak ke cair hati bila tengok dia tergelak comel macam tu?

– telah menulis sebanyak 818 entri untuk Blog Bardboo.

Penulis merupakan seorang wanita yang sudah berumahtangga dan mempunyai sepasang cahayamata. Buat masa sekarang, penulis dan keluarganya menetap di Toulouse, Perancis. Blog Bardboo ini digunakan sebagai tempat untuk penulis mencatatkan kisah hidupnya di perantauan. Penulisan di blog ini merupakan inisiatif penulis sendiri, dan sebagai perkongsian dengan semua.

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 33 comments… read them below or add one }

1 BudakSerius March 3, 2012 at 6:08 am

Comelnya dier.
BudakSerius recently posted..Aiskrim Termahal Di DuniaMy Profile

Reply

2 hafizmd March 2, 2012 at 4:41 pm

Ya Allah, tembamnye! Saye mmg takleh tgk anak2 tembam ni…mmg kena gigit2 pipinye…hehehe

Mmg nikmatnya bila anak2 dah pandai bercakap. Moga Ammar membesar sihat dan cerdas =)

Anak2 saya pulak, dua2 sebut abah dulu…jarang sgt sebut mama…tp yg adik asyik melekat kat mama jer..mulut jer sebut abah abah…
hafizmd recently posted..Ebook Percuma! Nak Tak?My Profile

Reply

3 hafizmd March 2, 2012 at 4:39 pm

hehehe…aku setuju tu titan…

pssst…mana ada orang tak nak ngaku dirinya kacak? ;p
hafizmd recently posted..Timun Cina…My Profile

Reply

4 kimmie February 23, 2012 at 8:55 am

sikit – sikit dulu, nanti lama – lama petah la Ammar berkata – kata :D
kimmie recently posted..Wordless Wednesday 17 – Pernahkah anda melihat objek ini?My Profile

Reply

5 Bardboo February 23, 2012 at 3:14 am

alhamdulillah..thanks.. =)

Reply

6 ohcikgu February 22, 2012 at 8:19 pm

pandainya anak dia…
ohcikgu recently posted..Lelaki Bangladesh yang mempunyai suara emas.My Profile

Reply

7 Bardboo February 22, 2012 at 2:44 am

alhamdulillah..memang menjadi kesayangan..kalau boleh taknak berenggang langsung.. =)
Bardboo recently posted..Plugin Sitemap Yang BestMy Profile

Reply

8 Bardboo February 22, 2012 at 2:39 am

haah..sebab susah sikit rasanya perkataan tu..
Bardboo recently posted..Plugin Sitemap Yang BestMy Profile

Reply

9 Mama Murai February 20, 2012 at 9:24 pm

Assalamu`alaikum bard, comelnya Izz Ammar kat dalam gambar tu, siap gelak sakan main salji…

Wah, mesti Izz ni anak kesayangan mak dia :) macam kedua-dua orang anak saya tu. Syukurlah bard, anak sekecil itu sudah boleh menyebut nama sang pencipta, tahniah bard.
Mama Murai recently posted..cerita motivasi hari mingguMy Profile

Reply

10 Denaihati February 20, 2012 at 9:06 pm

perkataan ayah biasanya lambat sikit.
Denaihati recently posted..MacBook Air Gadget Impian Ariff ShahMy Profile

Reply

11 Bardboo February 20, 2012 at 7:31 pm

haha..tahu takpe…
Bardboo recently posted..Antara Perkataan2 Awal Izz AmmarMy Profile

Reply

12 titan February 20, 2012 at 7:25 pm

hehe..mana ada ibu yang tak kata anaknya comel. hehe..
titan recently posted..Lelaki Bangladesh yang kacakMy Profile

Reply

13 Bardboo February 20, 2012 at 6:51 pm

=)
Bardboo recently posted..Antara Perkataan2 Awal Izz AmmarMy Profile

Reply

14 Bardboo February 20, 2012 at 6:49 pm

insyaAllah nanti akan dapat gak rasa perasaan tu kan?
Bardboo recently posted..Antara Perkataan2 Awal Izz AmmarMy Profile

Reply

15 suri February 20, 2012 at 4:51 pm

sah tak tdo mlm ar org tu ye bro ab heeee

Reply

16 suri February 20, 2012 at 4:50 pm

SE comel masa dia sebutkan heee

Reply

17 shraqs February 20, 2012 at 1:15 pm

Susah sy nak paham perasaan tu sebab takde anak sendiri kan. Tapi bila 1st memang seronok kot. Apapun syukur CS :)
shraqs recently posted..Jana Duit Melalui Blog Dengan Sponsor PostMy Profile

Reply

18 Bardboo February 20, 2012 at 1:14 am

insyaAllah..macam adik darwisy darwisya..
Bardboo recently posted..Antara Perkataan2 Awal Izz AmmarMy Profile

Reply

19 muazfaris February 20, 2012 at 12:57 am

rasanye kena didik baca quran dari kecik.. nnti masa depan boleh terus jadi hafiz..

tp pergorbanan perlu kuat.. ayuh para ibu sedunia!!
muazfaris recently posted..Poster Islamik – Antara Pegang Awek dan Pegang AnjingMy Profile

Reply

20 Bardboo February 20, 2012 at 12:56 am

hihi..tukar panggil mama la plak kalau camtu kak uda..hihi..
Bardboo recently posted..Antara Perkataan2 Awal Izz AmmarMy Profile

Reply

21 Bardboo February 20, 2012 at 12:55 am

thanks..
Bardboo recently posted..Antara Perkataan2 Awal Izz AmmarMy Profile

Reply

22 zuryany February 19, 2012 at 10:23 pm

khalisha pandai sebut ayah dah.. bonda masih tak dapat lg. huh… ma ma dia pandai pulak sebut.. hu

Reply

23 Juan February 19, 2012 at 8:31 pm

comel comel
Juan recently posted..The Sketchbook Project | I try to sketch againMy Profile

Reply

24 Bardboo February 19, 2012 at 7:29 pm

betul tu..memang betul2 teruja.. =)
Bardboo recently posted..Antara Perkataan2 Awal Izz AmmarMy Profile

Reply

25 Bardboo February 19, 2012 at 7:29 pm

selalunya ibu memang lambat sikit budak geti sebut…sebab susah kot kan..tak sabar ni nak melayan celoteh ammar..hehe..
Bardboo recently posted..Antara Perkataan2 Awal Izz AmmarMy Profile

Reply

26 Bardboo February 19, 2012 at 7:28 pm

baru pandai cakap sikit2 je..
Bardboo recently posted..Antara Perkataan2 Awal Izz AmmarMy Profile

Reply

27 Bardboo February 19, 2012 at 7:27 pm

wah best tu pandai cakap ba dulu…mesti memang rapat dengan ayahnya ni…
Bardboo recently posted..Antara Perkataan2 Awal Izz AmmarMy Profile

Reply

28 Bardboo February 19, 2012 at 7:27 pm

hehe..sabar3…
Bardboo recently posted..Antara Perkataan2 Awal Izz AmmarMy Profile

Reply

29 akubiomed February 19, 2012 at 6:56 pm

Tentu ibubapa teruja untuk mendengar perkataan pertama dari mulut anak mereka. :-)

Reply

30 zie fauzi February 19, 2012 at 2:15 pm

lepas ni pakat melayan ammar celoteh la yer… mcm kak Alya dulu, perkataan pertama abah..nk sebut ibu lambat sikit… dh boleh tu ibu jadi bibu… lama2 dah pandai penat jgk dgr dia berceloteh… potpet tak henti… :) penat tp sukaaaaa…..
zie fauzi recently posted..SELAMAT SUDAHMy Profile

Reply

31 kimmie February 19, 2012 at 12:28 pm

wah..mesti seronok tengok ammar dah mula boleh bercakap kan…lepas ni lagi riuhlah suasana :)
kimmie recently posted..Anda tahu atau tidak iklan dan tagline iniMy Profile

Reply

32 azmanisma February 19, 2012 at 11:43 am

memang seorang ibu akan cair bila anak mula sebut nama ibunya.Anak saya no 1 dia mula sebut nama saya ba..bah.Menitik air mata masa tu,entah sebab apa,mungkin ikatan yg kuat,maklumlah anak dari benih kita sendiri.
azmanisma recently posted..Ragam Kaki NomborMy Profile

Reply

33 fatin amalina husna February 19, 2012 at 10:09 am

alol0o..geramnya tgk..>.<
fatin amalina husna recently posted..Day 3 | Your ParentsMy Profile

Reply

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: