Bila Musim Bunga Dah Bermula!

March 28, 2012

Assalamualaikum.

Lama gak saya menyepi dari update blog dan berblogwalking ke blog rakan2. Komen2 di blog ini pun banyak lagi yang belum di jawab dan belum di approve. Semuanya sebab terlalu asyik mengedit theme thesis ni. Betul2 pening kepala. Tapi rasanya yang ada ni dah ok dah. Korang rasa macam mana? Apa yang perlu ditambah?

Sekarangni dah masuk musim bunga dah. Apa yang saya nampak, bila dah masuk musim bunga ni, orang2 kat sini lebih banyak buat aktiviti kat luar. Berjoging, main basikal, lepak2. Diorang betul2 menikmati cuaca panas yang ada sekarangni. Kalau kita kat Malaysia tu, panas sikit je dah mulalah nak cari tempat berteduh, kan? Hehe.

Kalau pergi kat pasaraya pun, memang penuh dengan bunga2 dan perkakas2 untuk aktiviti berkebun. Kalau masa musim sejuk dulu senang ke nak dapat minyak untuk heater, tapi sekarang susah! Rugi plak tak simpan minyak heater sebotol besar. Sebab rumah kitorang ni asyik sejuk je. Tak kena matahari sangat.

Disebabkan dah masuk musim bunga, Cik Abang ajak pergi jalan2 kat canal Ahad lepas. Tapi sebelum tu kena temankan dia berbincang hal research project dengan kawan dia dulu. Dan time tu la baru pertama kali Ammar dapat duduk atas tanah. Bila saya leka kejap je, tengok2 dia dah masukkan rumput dalam mulut. Alahai si bambam ni!

Ok la, jom tengok gambar sepanjang di canal. Nanti2 kalau ada pergi ke mana2 lagi, saya akan upload gambarnya kat blog ni ye.

– telah menulis sebanyak 818 entri untuk Blog Bardboo.

Penulis merupakan seorang wanita yang sudah berumahtangga dan mempunyai sepasang cahayamata. Buat masa sekarang, penulis dan keluarganya menetap di Toulouse, Perancis. Blog Bardboo ini digunakan sebagai tempat untuk penulis mencatatkan kisah hidupnya di perantauan. Penulisan di blog ini merupakan inisiatif penulis sendiri, dan sebagai perkongsian dengan semua.

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 21 comments… read them below or add one }

1 akhiyy April 10, 2012 at 11:35 pm

bile la nak dapat merase negare orng…huhuhu
akhiyy recently posted..Ustaz Don DaniyalMy Profile

Reply

2 Myra Jay April 4, 2012 at 2:46 pm

Bestnyer dapat rasai musim2 di negara orang :)
Myra Jay recently posted..Lunch @ Pizza Hut baru in 3DMy Profile

Reply

3 titan March 31, 2012 at 4:46 pm

pehh..sampai bila nak stay kat perancis ek??
titan recently posted..Gua jentik lu punya bulu ketiak.My Profile

Reply

4 akubiomed March 31, 2012 at 3:39 pm

Tentu seronok dapat melalui 4 musim yang berlainan tak kala di Malaysia mula melanda musim hujan. Theme Thesis ini memang best digunakan kerana ia sangat fleksibel cuma hati buat tweaking pada code html. Kalau tersilap kerosakkan tidak boleh diperbaiki lagi.
akubiomed recently posted..Sambutan Earth Hour 2012 apa yang AkuBiomed bakal lakukan?My Profile

Reply

5 shraqs March 30, 2012 at 7:51 am

Seronoknya dpt merasa musim2 kat negara luar kan. Tapi kos pun mesti tinggi jugak kan, nak prepare ngan setiap musim :-)

Reply

6 Bardboo March 31, 2012 at 6:26 am

hah betul tu..kena beli pakaian yang sesuai untuk tiap2 musim..kopak poket..hehe..
Bardboo recently posted..Sudah 25 Tahun! Eh Muda Lagi Kan?My Profile

Reply

7 puanbee March 29, 2012 at 11:06 pm

oh theme thesis rupanya , cantk .. ala2 mcm theme blog akk je nih
puanbee recently posted..Resepi Cendawan Goreng & Tips Goreng Cendawan Agar RanggupMy Profile

Reply

8 Bardboo March 30, 2012 at 3:04 am

haah tu la..bila sy tgok blog akak, memang nampak lebih kurang aje..huhu..
Bardboo recently posted..Kuah Kacang dan Nasi Impit | Rasa Macam Hari Raya Pulak!My Profile

Reply

9 kimmie March 28, 2012 at 11:08 pm

Ammar ni ambil gambar ikut mana pun tetap maintain comelnya
kimmie recently posted..Wordless Wednesday 22: Lelaki Kacak dan Fire DrillMy Profile

Reply

10 Bardboo March 29, 2012 at 9:29 pm

dan pipi tetap maintain loyot..hehe..
Bardboo recently posted..Kuah Kacang dan Nasi Impit | Rasa Macam Hari Raya Pulak!My Profile

Reply

11 kimmie March 28, 2012 at 11:08 pm

wah dah musim bunga ye…banyak lah bunga – bunga berguguran :D
kimmie recently posted..Wordless Wednesday 22: Lelaki Kacak dan Fire DrillMy Profile

Reply

12 Bardboo March 29, 2012 at 9:30 pm

time musim bunga banyak bunga yang tumbuh…masa musim luruh baru bunga2 tu berguguran.. =)
Bardboo recently posted..Kuah Kacang dan Nasi Impit | Rasa Macam Hari Raya Pulak!My Profile

Reply

13 kimmie March 31, 2012 at 9:32 pm

heheheh…..lupa pulak, bunga gugur pada musim luruh, nampak sangat tak pernah duduk kat negara 4 musim..:D
kimmie recently posted..Seminar WordPress: Akademi DenaiHatiMy Profile

Reply

14 segalabenda March 28, 2012 at 9:52 pm

huih bestnya..macam-macam musim kat sane..kalau tempat kita yang tau musim panas ngan musim tengkujuh aje

Reply

15 Bardboo March 28, 2012 at 11:04 pm

hehe..tu la..dapat gak kitorang merasa empat musim kat sini..
Bardboo recently posted..Bila Musim Bunga Dah Bermula!My Profile

Reply

16 zie fauzi March 28, 2012 at 9:17 pm

sweetnya Ammar senyum dalam pic yg last tu…
zie fauzi recently posted..OST Drama Cinta Buat EmeldaMy Profile

Reply

17 Bardboo March 28, 2012 at 11:05 pm

hehe..tapi gambar2 yang awal tu dia masam je..
Bardboo recently posted..Bila Musim Bunga Dah Bermula!My Profile

Reply

18 zie fauzi March 28, 2012 at 9:15 pm

sini musim panas kadang hujan sekejap2.. duk dalam rumah pun bermandi peluh… :)
zie fauzi recently posted..OST Drama Cinta Buat EmeldaMy Profile

Reply

19 Bardboo March 28, 2012 at 11:06 pm

tapi orang kata duduk kat negara sendiri gak best..tak sabar dah nak balik ni..
Bardboo recently posted..Bila Musim Bunga Dah Bermula!My Profile

Reply

20 arrizz March 28, 2012 at 9:10 pm

waa bestnye dapat rasa musim bunga..hehe
arrizz recently posted..Kenapa perempuan cantik perlukan sidekick?My Profile

Reply

21 Bardboo March 30, 2012 at 3:48 am

alhamdulillah..dapat gak merasa.. =)
Bardboo recently posted..Kuah Kacang dan Nasi Impit | Rasa Macam Hari Raya Pulak!My Profile

Reply

Previous post:

Next post: