Home » Contest & Giveaway » ‘Sharing is Caring’ Contest & Giveaway

‘Sharing is Caring’ Contest & Giveaway

posted in: Contest & Giveaway | 74

Assalamualaikum.

Sudah masuk bulan baru. So saya nak announce pasal contest/giveaway yang simple sangat2 ni. Tak tahulah ada orang nak join ke tak. Hehe. Tapi takpe, buat je dulu. Yang tu belakang cerita.

Kenapa namanya ‘Sharing is Caring’?. Sebabnya saya gunakan duit yang saya dapat dari Heartbeat untuk berikan semula pada korang semula. Nilainya tak banyak, cuma RM50. Saya tak mampulah nak bagi hadiah mahal2 macam Bro Denaihati dan Bro Titan tu. Saya kan tak bekerja. Ok jom kita tengok secara detail tentang contest/giveaway ni:

1. REVIEW:

- Buat satu entri yang bertajuk bebas.

- Dalam entri tu, sila review tentang Blog Bardboo dengan menyenaraikan:

  • perkara yang disukai dengan blog ini
  • perkara yang tidak disukai dengan blog ini
  • cadangan untuk memperbaiki blog ini

- Letakkan satu link ke entri ini dalam entri review tersebut.

- Submit link entri review di ruangan komen di bawah.

- Pemenang akan ditentukan oleh saya, dengan mengambil review terbaik sebagai pemenang. Review terbaik tu bukan bermaksud review yang paling ‘mengampu’, tapi yang bagi banyak point yang boleh saya gunakan untuk memperbaiki blog saya ini.

2. KOMEN:

Orang yang paling banyak komen untuk bulan April 2012 akan diberikan RM10. Kalau ada dua orang atau lebih yang mempunyai jumlah komen terbanyak yang sama pada akhir bulan April, pemenang akan ditentukan dengan cara lucky draw.

Untuk bulan April ni, saya akan setting widget ‘top Commentator’ untuk paparkan pengomen terbanyak untuk bulan Mac. Jadinya yang untuk bulan April akan menjadi rahsia sehinggalah akhir bulan nanti ye. Hehe. =P

3. LUCKY DRAW:

Yang ini khas untuk promosikan facebook fanpage saya, iaitu ‘Blog Bardboo | Kisah Wanita & Keluarga‘. Hanya perlu ‘Like & Share‘ gambar banner yang akan diletakkkan di fanpage tersebut [KLIK SINI]. Kemudian, komen gambar tersebut. Saya akan senaraikan nama peserta berdasarkan pada orang2 yang dah komen gambar tersebut. Pada 1 Mei 2012, cabutan bertuah akan dijalankan.

Ok itu je. Simple kan? Kalau korang join tiga2 sekali, adalah peluang untuk memenangi RM50. Saya tak terhadkan seorang boleh menang satu kategori je. So jom join ramai2. Semua ni tamat pada 30 April 2012.

74 Responses

  1. [...] tu ibu nak cerita pasal contest ni..dianjurkan oleh blog Blog Bardboo | Kisah Wanita & Keluarga. Hadiahnya menarik dan bukan setakat contest, giveaway juga ada dianjurkan..step yang sangat mudah [...]

  2. zie fauzi
    | Reply

    salam,bard.. kak join…. entry kat link commentlv yer…
    zie fauzi recently posted..Blog Review | Bardboo.comMy Profile

  3. Blog Review | Bardboo.com
    | Reply

    [...] Dah lama tak buat entry review meng review ni… Bukan senang nak review blog blogger lain sedangkan blog sendiri pun biasa2 saja. Sesi review kali ni dibuat untuk memberi sokongan kepada projek/contest/giveaway “Sharing is Caring”. [...]

  4. [...] ini diterbitkan bagi menyertai ‘Sharing is Caring’ Contest & Giveaway anjuran Blog Bardboo. Cancel [...]

  5. Hadi Hanafee
    | Reply

    dalam demam akhirnya dapat siapkan juga review ni. boleh rujuk link commentluv di bawah :)
    Hadi Hanafee recently posted..Berkenalan Dengan Blogger Wanita Dari PerancisMy Profile

  6. kulanz
    | Reply

    Dah selesai tulis entri review.. boleh rujuk link comluv di bawah ni
    kulanz recently posted..Menyelongkar Penulisan Blogger Wanita CantikMy Profile

  7. zie fauzi
    | Reply

    masih mencari idea untuk buat review ni bard…. draft dh ada nak buat ayat tu yg lemah…. harap sempat submit sebelum due…
    zie fauzi recently posted..Gambar Pernikahan Jejai Dan Fasha SandhaMy Profile

  8. Ibu Mifzal Arsyad
    | Reply

    okay..dah buat entry utk review..saja cuba2..x menang pun x pe.. hehe :)
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Review Blog BardbooMy Profile

  9. [...] April dah nak habis dah. Tapi sikit sangat bilangan orang yang nak join “Sharing is Caring’ Contest & Giveaway ni. Mungkin hadiahnya tak lumayan kot? Huhu. Tapi salah saya gak sebab tak sempat promosi kan benda [...]

  10. kimmie
    | Reply

    Salam Bard,

    Saya dah join….:)
    kimmie recently posted..Giveaway di Blog Bardboo | ‘Sharing is Caring’My Profile

  11. syu90
    | Reply

    menarik nie..boleh joinlah nanti..
    syu90 recently posted..Bedak Arab (Kokuryu Super Summer Cake)My Profile

  12. Zida
    | Reply

    bukak lagi ke? hehe
    Zida recently posted..Keputusan Anugerah Nasyeed.com 2012My Profile

  13. ainun
    | Reply

    teringin nak join tapi tengoklah ada kesempatan nanti
    ainun recently posted..Final Badminton Axiata 2012My Profile

  14. iza
    | Reply

    Assalam..
    Kalau sempat boleh join ni..
    iza recently posted..Kehilangan Tak Berjejak.My Profile

  15. akhiyy
    | Reply

    saye akan join tapi bukan review..huhu..tak reti lar review2 neyh..dah like&share&komen gambar dah =)..skang kene kumpul komen pulak..=)
    akhiyy recently posted..Ustaz Don DaniyalMy Profile

  16. [...] wanita yang pertama adalah blog Hanis Zalikha dan ke 2 iaitu blog CahayaCinta. Kali ini saya mahu skodeng blog Bardboo yang nun di Perancis. Nasib baiklah intai mengunakan alam maya sahaja tidak perlu terbang untuk [...]

  17. Bercuti Sebentar
    | Reply

    [...] cubalah teka dulu. Tapi tak ada hadiah la eh. Hehe. Kalau nak hadiah, kenalah join contest ‘Sharing is Caring‘ ni. Tak ada orang pun nak join. Sedih2. Mentang2 lah hadiah ciput je. [...]

  18. Aya
    | Reply

    Nilai RM50 ini sangat berharga sebab ia hasil usaha bardboo dari Heartbeat.. Tahniah anjurkan kontest ni.. :)
    Aya recently posted..Wang Tunai RM5000 DilancarkanMy Profile

  19. kimmie
    | Reply

    saya nak join, tp minggu depan ye saya buat entri, skrg tgh training tak sempat :D.
    kimmie recently posted..Training Unix Fundamental – 5 hariMy Profile

  20. suri
    | Reply

    good luck pada semua

  21. suri
    | Reply

    mmg tak tahu nak review huhuhuh…
    suri recently posted..Rancang Masa Depan AnakMy Profile

  22. kulanz
    | Reply

    Review blog ni tak mahir sangat.. tapi tiada masalah untuk mencubanya..
    - baru perasan yang blog ni pun guna thesis juga :)
    kulanz recently posted..Komen Masuk SPAMMy Profile

    • Bardboo
      | Reply

      mari la join contest tak seberapa ini ye.. =)

      baru je guna thesis ni..inipun masih pening2 lagi nak setup..
      Bardboo recently posted..Mitos KejayaanMy Profile

  23. hnif
    | Reply

    Aslam..sape yang mnghargai duit, rm50 dah kira bnyak tu..nak review blog x pndai, nmpaknye nak kena rajin komen…huhu
    hnif recently posted..Tips Keselamatan Perbankan InternetMy Profile

  24. donnyien
    | Reply

    good luck semua… salah 1 cara tarik pengunjung.. terbaik!
    donnyien recently posted..Download Thesis Themes WordPress percuma | DIYthemesMy Profile

  25. shraqs
    | Reply

    Makin advance. BTW, good luck pada semua yg join :)
    shraqs recently posted..Samsung Apps Special Promotions – DIOTEK Free DictionaryMy Profile

  26. madammondoq
    | Reply

    amboii.. bulan baru ada contest baru.. good!
    madammondoq recently posted..Pengubat Rindu Yang BerkesanMy Profile

  27. rahman
    | Reply

    contest yang baik.. :)
    rahman recently posted..Ikan haruan berkhasiat untuk kesihatanMy Profile

  28. Jebeng Otai™
    | Reply

    ok la tu lama2 leh bgi hadia ‘besar’ skit..hehe
    Jebeng Otai™ recently posted..Project 365My Profile

  29. segalabenda
    | Reply

    huiyoo..cik bardboo dah start contest dah..takpe aku akan cuba buat satu review terbaik..banyak masa lagi
    segalabenda recently posted..Prestasi Segalabenda.comMy Profile

  30. caenz
    | Reply

    macam best je review blog ni
    dah cukup perfect semua..tapi nak tanya kat ne nk rujuk tutorial thesis ni eea, masih baru :D
    caenz recently posted..Lirik Lagu Cinta Bersatu : Liyana JasmayMy Profile

  31. azmanisma
    | Reply

    Review blog bagus untuk kita tahu dimana tempat yg tak kena pada blog kita..insyallah nak join gak nanti,buat masa ni sibuk dok hospital.
    azmanisma recently posted..Cepatlah sembuhMy Profile

  32. azura
    | Reply

    wah ada contest..jika sempat insyaallah saya join k…
    azura recently posted..Apa kurangnya guna platfrom free blogspotMy Profile

  33. puanbee
    | Reply

    Insyallah kalau sempat akk join hehehe .. bulan ni ada sesuatu yg menarik di blog akk or fanpage , tk tau lagi ..nantikan..
    puanbee recently posted..Cross Stich – Selamat Hari IbuMy Profile

  34. akubiomed
    | Reply

    Menarik juga membuat ulasan blog. Nanti saya buat kajian terlebih dahulu. Maklumlah guna theme Thesis bukan calang-calang theme. :-)
    akubiomed recently posted..Batman Brazil wujud di Brazil bukan lawak April FoolMy Profile

  35. zie fauzi
    | Reply

    tudia..keluar dah entry GA dia.. insyaAllah akan join.. tgh cari mood untuk menulis.. parah betul la, asala hujung minggu je mood nk tulis entry selalu ke laut dalam… :)
    zie fauzi recently posted..5 Keyword Hangat di Carian Google Untuk Denaihati.comMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge