‘Sharing is Caring’ Contest & Giveaway

April 1, 2012

Assalamualaikum.

Sudah masuk bulan baru. So saya nak announce pasal contest/giveaway yang simple sangat2 ni. Tak tahulah ada orang nak join ke tak. Hehe. Tapi takpe, buat je dulu. Yang tu belakang cerita.

Kenapa namanya ‘Sharing is Caring’?. Sebabnya saya gunakan duit yang saya dapat dari Heartbeat untuk berikan semula pada korang semula. Nilainya tak banyak, cuma RM50. Saya tak mampulah nak bagi hadiah mahal2 macam Bro Denaihati dan Bro Titan tu. Saya kan tak bekerja. Ok jom kita tengok secara detail tentang contest/giveaway ni:

1. REVIEW:

- Buat satu entri yang bertajuk bebas.

- Dalam entri tu, sila review tentang Blog Bardboo dengan menyenaraikan:

  • perkara yang disukai dengan blog ini
  • perkara yang tidak disukai dengan blog ini
  • cadangan untuk memperbaiki blog ini

- Letakkan satu link ke entri ini dalam entri review tersebut.

- Submit link entri review di ruangan komen di bawah.

- Pemenang akan ditentukan oleh saya, dengan mengambil review terbaik sebagai pemenang. Review terbaik tu bukan bermaksud review yang paling ‘mengampu’, tapi yang bagi banyak point yang boleh saya gunakan untuk memperbaiki blog saya ini.

2. KOMEN:

Orang yang paling banyak komen untuk bulan April 2012 akan diberikan RM10. Kalau ada dua orang atau lebih yang mempunyai jumlah komen terbanyak yang sama pada akhir bulan April, pemenang akan ditentukan dengan cara lucky draw.

Untuk bulan April ni, saya akan setting widget ‘top Commentator’ untuk paparkan pengomen terbanyak untuk bulan Mac. Jadinya yang untuk bulan April akan menjadi rahsia sehinggalah akhir bulan nanti ye. Hehe. =P

3. LUCKY DRAW:

Yang ini khas untuk promosikan facebook fanpage saya, iaitu ‘Blog Bardboo | Kisah Wanita & Keluarga‘. Hanya perlu ‘Like & Share‘ gambar banner yang akan diletakkkan di fanpage tersebut [KLIK SINI]. Kemudian, komen gambar tersebut. Saya akan senaraikan nama peserta berdasarkan pada orang2 yang dah komen gambar tersebut. Pada 1 Mei 2012, cabutan bertuah akan dijalankan.

Ok itu je. Simple kan? Kalau korang join tiga2 sekali, adalah peluang untuk memenangi RM50. Saya tak terhadkan seorang boleh menang satu kategori je. So jom join ramai2. Semua ni tamat pada 30 April 2012.

– telah menulis sebanyak 818 entri untuk Blog Bardboo.

Penulis merupakan seorang wanita yang sudah berumahtangga dan mempunyai sepasang cahayamata. Buat masa sekarang, penulis dan keluarganya menetap di Toulouse, Perancis. Blog Bardboo ini digunakan sebagai tempat untuk penulis mencatatkan kisah hidupnya di perantauan. Penulisan di blog ini merupakan inisiatif penulis sendiri, dan sebagai perkongsian dengan semua.

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 68 comments… read them below or add one }

1 zie fauzi April 30, 2012 at 8:08 pm

salam,bard.. kak join…. entry kat link commentlv yer…
zie fauzi recently posted..Blog Review | Bardboo.comMy Profile

Reply

2 Bardboo May 1, 2012 at 5:30 am

thanks ye kak.. =)
Bardboo recently posted..La Vallee Village dan Disney Village | Percutian di ParisMy Profile

Reply

3 Hadi Hanafee April 28, 2012 at 10:38 am

dalam demam akhirnya dapat siapkan juga review ni. boleh rujuk link commentluv di bawah :)
Hadi Hanafee recently posted..Berkenalan Dengan Blogger Wanita Dari PerancisMy Profile

Reply

4 Bardboo April 29, 2012 at 10:42 am

thanks sebab join..wah terbaik betul ni sebab buat entri review masa demam…mesti terus baik je demam tu kan..hehe..
Bardboo recently posted..La Vallee Village dan Disney Village | Percutian di ParisMy Profile

Reply

5 kulanz April 28, 2012 at 4:02 am

Dah selesai tulis entri review.. boleh rujuk link comluv di bawah ni
kulanz recently posted..Menyelongkar Penulisan Blogger Wanita CantikMy Profile

Reply

6 Bardboo April 29, 2012 at 10:43 am

terima kasih sebab join..saya dah baca entri review tersebut.. =)
Bardboo recently posted..La Vallee Village dan Disney Village | Percutian di ParisMy Profile

Reply

7 zie fauzi April 28, 2012 at 1:43 am

masih mencari idea untuk buat review ni bard…. draft dh ada nak buat ayat tu yg lemah…. harap sempat submit sebelum due…
zie fauzi recently posted..Gambar Pernikahan Jejai Dan Fasha SandhaMy Profile

Reply

8 Bardboo April 29, 2012 at 10:43 am

hehe..cepat2 kak publish entri..dah nak tamat dah ni.. =)
Bardboo recently posted..La Vallee Village dan Disney Village | Percutian di ParisMy Profile

Reply

9 Ibu Mifzal Arsyad April 25, 2012 at 7:35 am

okay..dah buat entry utk review..saja cuba2..x menang pun x pe.. hehe :)
Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Review Blog BardbooMy Profile

Reply

10 Bardboo April 25, 2012 at 5:43 pm

thanks ye..sudi gak join ni.. =)
Bardboo recently posted..Banyak Ni Je Ke Yang Join?My Profile

Reply

11 kimmie April 19, 2012 at 7:52 am

Salam Bard,

Saya dah join….:)
kimmie recently posted..Giveaway di Blog Bardboo | ‘Sharing is Caring’My Profile

Reply

12 Bardboo April 25, 2012 at 7:09 am

thanks sudi join.. =)
Bardboo recently posted..Banyak Ni Je Ke Yang Join?My Profile

Reply

13 syu90 April 19, 2012 at 12:22 am

menarik nie..boleh joinlah nanti..
syu90 recently posted..Bedak Arab (Kokuryu Super Summer Cake)My Profile

Reply

14 Bardboo April 25, 2012 at 7:09 am

masih sempat lg untuk join ni..
Bardboo recently posted..Banyak Ni Je Ke Yang Join?My Profile

Reply

15 Zida April 16, 2012 at 4:57 am

bukak lagi ke? hehe
Zida recently posted..Keputusan Anugerah Nasyeed.com 2012My Profile

Reply

16 Bardboo April 25, 2012 at 7:11 am

masih open lg..sampai hujung bln april ni…jom la join.. =)
Bardboo recently posted..Banyak Ni Je Ke Yang Join?My Profile

Reply

17 ainun April 11, 2012 at 2:18 pm

teringin nak join tapi tengoklah ada kesempatan nanti
ainun recently posted..Final Badminton Axiata 2012My Profile

Reply

18 Bardboo April 25, 2012 at 7:13 am

bila2 free nnt jemputlah join ye..
Bardboo recently posted..Banyak Ni Je Ke Yang Join?My Profile

Reply

19 iza April 10, 2012 at 7:39 pm

Assalam..
Kalau sempat boleh join ni..
iza recently posted..Kehilangan Tak Berjejak.My Profile

Reply

20 Bardboo April 25, 2012 at 7:14 am

masih sempt lg smp hujung bln 4 ni…
Bardboo recently posted..Banyak Ni Je Ke Yang Join?My Profile

Reply

21 akhiyy April 10, 2012 at 10:48 am

saye akan join tapi bukan review..huhu..tak reti lar review2 neyh..dah like&share&komen gambar dah =)..skang kene kumpul komen pulak..=)
akhiyy recently posted..Ustaz Don DaniyalMy Profile

Reply

22 Bardboo April 25, 2012 at 7:23 am

komen byk2…jgn lupa..hihi..
Bardboo recently posted..Banyak Ni Je Ke Yang Join?My Profile

Reply

23 Aya April 4, 2012 at 8:24 pm

Nilai RM50 ini sangat berharga sebab ia hasil usaha bardboo dari Heartbeat.. Tahniah anjurkan kontest ni.. :)
Aya recently posted..Wang Tunai RM5000 DilancarkanMy Profile

Reply

24 Bardboo April 7, 2012 at 5:13 am

terima kasih aya… =)
Bardboo recently posted..Acuan Biskut SemperitMy Profile

Reply

25 kimmie April 3, 2012 at 11:57 pm

saya nak join, tp minggu depan ye saya buat entri, skrg tgh training tak sempat :D.
kimmie recently posted..Training Unix Fundamental – 5 hariMy Profile

Reply

26 Bardboo April 7, 2012 at 5:13 am

ok kimmie…contest ni pun sampai hjung bulan ni.. =)
Bardboo recently posted..Acuan Biskut SemperitMy Profile

Reply

27 suri April 3, 2012 at 10:56 am

good luck pada semua

Reply

28 Bardboo April 3, 2012 at 6:28 pm

belum ada yg join..mungkin sebab hadiah tak best kot..huhu..sedih.. =(
Bardboo recently posted..Mitos KejayaanMy Profile

Reply

29 kimmie April 3, 2012 at 11:59 pm

suri jom la join sekali…
kimmie recently posted..Training Unix Fundamental – 5 hariMy Profile

Reply

30 Bardboo April 7, 2012 at 5:14 am

haah suri..jom la join..
Bardboo recently posted..Acuan Biskut SemperitMy Profile

Reply

31 suri April 3, 2012 at 10:52 am

mmg tak tahu nak review huhuhuh…
suri recently posted..Rancang Masa Depan AnakMy Profile

Reply

32 Bardboo April 3, 2012 at 6:29 pm

jom la cuba..huhu..
Bardboo recently posted..Mitos KejayaanMy Profile

Reply

33 kulanz April 3, 2012 at 12:58 am

Review blog ni tak mahir sangat.. tapi tiada masalah untuk mencubanya..
- baru perasan yang blog ni pun guna thesis juga :)
kulanz recently posted..Komen Masuk SPAMMy Profile

Reply

34 Bardboo April 3, 2012 at 6:31 pm

mari la join contest tak seberapa ini ye.. =)

baru je guna thesis ni..inipun masih pening2 lagi nak setup..
Bardboo recently posted..Mitos KejayaanMy Profile

Reply

35 hnif April 2, 2012 at 7:47 pm

Aslam..sape yang mnghargai duit, rm50 dah kira bnyak tu..nak review blog x pndai, nmpaknye nak kena rajin komen…huhu
hnif recently posted..Tips Keselamatan Perbankan InternetMy Profile

Reply

36 Bardboo April 2, 2012 at 8:46 pm

kalau camtu selalu2 la datang sini untuk komen ye.. =)
Bardboo recently posted..‘Sharing is Caring’ Contest & GiveawayMy Profile

Reply

37 donnyien April 2, 2012 at 7:34 pm

good luck semua… salah 1 cara tarik pengunjung.. terbaik!
donnyien recently posted..Download Thesis Themes WordPress percuma | DIYthemesMy Profile

Reply

38 Bardboo April 2, 2012 at 8:46 pm

terima kasih.. =)
Bardboo recently posted..‘Sharing is Caring’ Contest & GiveawayMy Profile

Reply

39 shraqs April 2, 2012 at 11:03 am

Makin advance. BTW, good luck pada semua yg join :)
shraqs recently posted..Samsung Apps Special Promotions – DIOTEK Free DictionaryMy Profile

Reply

40 Bardboo April 2, 2012 at 8:46 pm

contest kecil2 je pun..hehe..
Bardboo recently posted..‘Sharing is Caring’ Contest & GiveawayMy Profile

Reply

41 shraqs April 2, 2012 at 9:16 pm

Takpe, besar kecik tak kisah,.. at least mencuba sesuatu yg baru. :-)
shraqs recently posted..Samsung Apps Special Promotions – DIOTEK Free DictionaryMy Profile

Reply

42 Bardboo April 3, 2012 at 6:35 pm

tapi belum ada yg join pun ni..huhu..
Bardboo recently posted..Mitos KejayaanMy Profile

Reply

43 madammondoq April 2, 2012 at 10:02 am

amboii.. bulan baru ada contest baru.. good!
madammondoq recently posted..Pengubat Rindu Yang BerkesanMy Profile

Reply

44 Bardboo April 2, 2012 at 8:53 pm

hehe..blan ni je kot..
Bardboo recently posted..‘Sharing is Caring’ Contest & GiveawayMy Profile

Reply

45 rahman April 2, 2012 at 1:08 am

contest yang baik.. :)
rahman recently posted..Ikan haruan berkhasiat untuk kesihatanMy Profile

Reply

46 Bardboo April 2, 2012 at 4:20 am

terima kasih..kalau ada masa join la ye.. =)
Bardboo recently posted..‘Sharing is Caring’ Contest & GiveawayMy Profile

Reply

47 rahman April 2, 2012 at 8:55 am

minta maaf saya tak joint contest ni sebab saya memang tak pandai nak review blog. tapi saya akan sentiasa ke sini memberi sokong :)
rahman recently posted..Ikan haruan berkhasiat untuk kesihatanMy Profile

Reply

48 Bardboo April 3, 2012 at 6:37 pm

takpe..datang komen2 selalu pun ok juga..
Bardboo recently posted..Mitos KejayaanMy Profile

Reply

49 Jebeng Otai™ April 2, 2012 at 12:57 am

ok la tu lama2 leh bgi hadia ‘besar’ skit..hehe
Jebeng Otai™ recently posted..Project 365My Profile

Reply

50 Bardboo April 2, 2012 at 4:47 am

hehe..kena tunggu saya kerja la nampak gayanya baru dapat bagi hadiah besar2..
Bardboo recently posted..‘Sharing is Caring’ Contest & GiveawayMy Profile

Reply

51 segalabenda April 1, 2012 at 10:43 pm

huiyoo..cik bardboo dah start contest dah..takpe aku akan cuba buat satu review terbaik..banyak masa lagi
segalabenda recently posted..Prestasi Segalabenda.comMy Profile

Reply

52 Bardboo April 2, 2012 at 4:48 am

yup..ada masa sebulan..
Bardboo recently posted..‘Sharing is Caring’ Contest & GiveawayMy Profile

Reply

53 caenz April 1, 2012 at 9:58 pm

macam best je review blog ni
dah cukup perfect semua..tapi nak tanya kat ne nk rujuk tutorial thesis ni eea, masih baru :D
caenz recently posted..Lirik Lagu Cinta Bersatu : Liyana JasmayMy Profile

Reply

54 Bardboo April 2, 2012 at 4:51 am

boleh tengok kat fourblogger.com..kat situ ada banyak tutorial untuk thesis.. =)
Bardboo recently posted..‘Sharing is Caring’ Contest & GiveawayMy Profile

Reply

55 shraqs April 2, 2012 at 11:01 am

Kalau tak cukup,.. dari sini pun banyak http://diythemes.com/thesis/tutorials/
shraqs recently posted..Samsung Apps Special Promotions – DIOTEK Free DictionaryMy Profile

Reply

56 azmanisma April 1, 2012 at 9:51 pm

Review blog bagus untuk kita tahu dimana tempat yg tak kena pada blog kita..insyallah nak join gak nanti,buat masa ni sibuk dok hospital.
azmanisma recently posted..Cepatlah sembuhMy Profile

Reply

57 Bardboo April 2, 2012 at 4:53 am

takpe, uruskan dulu mana yang penting..semoga anak azman cepat sihat…
Bardboo recently posted..‘Sharing is Caring’ Contest & GiveawayMy Profile

Reply

58 azura April 1, 2012 at 9:01 pm

wah ada contest..jika sempat insyaallah saya join k…
azura recently posted..Apa kurangnya guna platfrom free blogspotMy Profile

Reply

59 Bardboo April 2, 2012 at 4:57 am

ada sebulan masa yang diberikan.. =)
Bardboo recently posted..‘Sharing is Caring’ Contest & GiveawayMy Profile

Reply

60 puanbee April 1, 2012 at 8:24 pm

Insyallah kalau sempat akk join hehehe .. bulan ni ada sesuatu yg menarik di blog akk or fanpage , tk tau lagi ..nantikan..
puanbee recently posted..Cross Stich – Selamat Hari IbuMy Profile

Reply

61 Bardboo April 2, 2012 at 4:59 am

wah apa tu? ni yang tak sabar ni.. =)
Bardboo recently posted..‘Sharing is Caring’ Contest & GiveawayMy Profile

Reply

62 akhiyy April 10, 2012 at 10:53 am

wow..macam menarik je bunyiknye..hehe
akhiyy recently posted..Ustaz Don DaniyalMy Profile

Reply

63 akubiomed April 1, 2012 at 5:54 pm

Menarik juga membuat ulasan blog. Nanti saya buat kajian terlebih dahulu. Maklumlah guna theme Thesis bukan calang-calang theme. :-)
akubiomed recently posted..Batman Brazil wujud di Brazil bukan lawak April FoolMy Profile

Reply

64 Bardboo April 1, 2012 at 7:24 pm

jom2 join..nak gak merasa blog ni di review oleh biomed.. =)
Bardboo recently posted..‘Sharing is Caring’ Contest & GiveawayMy Profile

Reply

65 akubiomed April 10, 2012 at 1:30 am

Akhirnya siap tugasan yang diberikan. Nanti minta Bardboo semak samada syarat-syarat saya sudah penuhi atau belum?
akubiomed recently posted..Skodeng blog Bardboo yang nun di PerancisMy Profile

Reply

66 akhiyy April 10, 2012 at 10:52 am

power kot akubiomed review..
akhiyy recently posted..Ustaz Don DaniyalMy Profile

Reply

67 zie fauzi April 1, 2012 at 5:28 pm

tudia..keluar dah entry GA dia.. insyaAllah akan join.. tgh cari mood untuk menulis.. parah betul la, asala hujung minggu je mood nk tulis entry selalu ke laut dalam… :)
zie fauzi recently posted..5 Keyword Hangat di Carian Google Untuk Denaihati.comMy Profile

Reply

68 Bardboo April 1, 2012 at 7:27 pm

hehe…bard pun sama kak..kalau hujung minggu malas sikit nak berblog..
Bardboo recently posted..‘Sharing is Caring’ Contest & GiveawayMy Profile

Reply

{ 6 trackbacks }

Previous post:

Next post: